Събития

Аполония

pic-024

http://www.apollonia.bg/
Созопол е известен сред туристите не само с чудните си плажове, но и с богат културен живот. Созопол е домакин на Арт фестивал „Аполония“, който привлича с разнообразната си програма хиляди туристи всяко лято. Талантливи изпълнители се събират в Созопол за няколко дена в началото на Септември, за да разнообразят Вашите разходки и да добавят още една важна дата във Вашия културен календар за годината. Не е пресилено да се каже, че „Аполония фестивал на изкуството“ се е превърнал в едно от най-важните български културни събития.

Созополис:

pic-027

http://sozopolis.sozopol.bg/
фестивал „Созополис”, в програмата на който са включени събития от различни сфери на изкуството с предвидено широко участие на професионалисти и аматьори. С програмата на фестивала, който ще продължи 5 дни присъстващите бяха запознати от външния експерт Маргарита Димитрова, директор на фестивал „Аполония”.
Събитията във фестивала са много и разнообразни, като при тяхното планиране са взети под внимание възможността за участие и на групи в неравностойно положение, в частност ромската общност и хора с увреждания, осигуряването на равен достъп до културни събития за всички жители на общината независимо от техния пол, етническа принадлежност, социален статус.